Produktinfo2020-07-03T14:16:56+02:00

Produktinfo

BWT VAND

AQA basic & AQA life blødgøringsanlæg

BWT’s blødgøringsanlæg installeres lige efter vandmåleren og leverer kalkfrit vand til hele hjemmet. Anlæggene fås i to forskellige størrelser. Hvorvidt du skal vælge et AQA basic eller AQA life anlæg afhænger i høj grad af husstandens vandforbrug og forbrugsmønster. BWT anlæg er godkendt til drikkevand.

Hvilket BWT blødgøringsanlæg skal du vælge?

BWT AQA basic blødgøringsanlæg | BWT blødgøringsanlæg | bwtvand.dk

AQA basic er til dig, der:

 • kun bruger ét badeværelse ad gangen
 • har en almindelig eller vandbesparende bruser
 • sjældent bruger vand fra flere vandhaner eller brusere samtidig
 • kan undvære blødgjort vand under regenerering.

AQA basic er et kompakt anlæg, som kan stå i et skab. Når anlægget ikke kan optage mere kalk, regenererer det vha. en let saltopløsning. AQA basic leverer ikke blødgjort vand under regenereringen, som alt efter forbrug sker ca. en gang dagligt og tager 25 min.

Mål: 53 x 29 x 50 cm.

Godkendt til drikkevand

Vejledende pris uden installation
14.250 kr.

BWT AQA life blødgøringsanlæg | BWT blødgøringsanlæg | bwtvand.dk

AQA life er til dig, der:

 • har flere badeværelser og bruger dem samtidig
 • har en bruser med et stort vandforbrug som fx rainshowerbrusere
 • har et stort badekar eller spabad
 • ofte bruger vand fra flere vandhaner eller brusere på samme tid eller i forlængelse af hinanden
 • ønsker blødgjort vand under regenerering.

AQA life er et anlæg, som kræver lidt mere plads, og som altid leverer blødgjort vand. Når anlægget ikke kan optage mere kalk, regenererer det vha. en let saltopløsning. AQA life er tostrenget, så anlægget leverer også blødgjort vand under regenerering.

Mål: 60 x 41 x 51 cm.

Godkendt til drikkevand

Vejledende pris uden installation

23.000 kr.

BWT AQA basic blødgøringsanlæg | BWT blødgøringsanlæg | bwtvand.dk

AQA basic er til dig, der:

 • kun bruger ét badeværelse ad gangen
 • har en almindelig eller vandbesparende bruser
 • sjældent bruger vand fra flere vandhaner eller brusere samtidig
 • kan undvære blødgjort vand under regenerering.

AQA basic er et kompakt blødgøringsanlæg, som kan stå i et skab. Når anlægget ikke kan optage mere kalk, regenererer det vha. en let saltopløsning. AQA basic leverer ikke blødgjort vand under regenereringen, som alt efter forbrug sker ca. en gang dagligt og tager 25 min.

Mål: 53 x 29 x 50 cm.

BWT AQA life blødgøringsanlæg | BWT blødgøringsanlæg | bwtvand.dk

AQA life er til dig, der:

 • har flere badeværelser og bruger dem samtidig
 • har en bruser med et stort vandforbrug som fx rainshowerbrusere
 • har et stort badekar eller spabad
 • ofte bruger vand fra flere vandhaner eller brusere på samme tid eller i forlængelse af hinanden
 • ønsker blødgjort vand under regenerering.

AQA life er et blødgøringsanlæg, som kræver lidt mere plads, og som altid leverer blødgjort vand. Når anlægget ikke kan optage mere kalk, regenererer det vha. en let saltopløsning. AQA life er tostrenget, så anlægget leverer også blødgjort vand under regenerering.

Mål: 60 x 41 x 51 cm.

Godkendt til drikkevand

Vejledende pris uden installation

14.250 kr.

Godkendt til drikkevand

Vejledende pris uden installation

23.000 kr.

Anders og Trine går ikke længere på kompromis

Efter en simpel installation af et BWT anlæg, skal der ikke længere tænkes over valg af materialer eller den besværlige rengøring. Anders og Trine har nemlig vinket farvel til de genstridige kalkpletter. Det betyder mere tid og plads til deres drømme og ingen grund til at gå på kompromis.

Sådan virker et BWT blødgøringsanlæg

after after
 1. Kalkholdigt vand ledes ind i beholderen og strømmer over ionbyttermassen, som fjerner kalken fra vandet.
 2. Ionbyttermassen består af mikrokugler. Kalken i vandet bindes til mikrokuglerne ved hjælp af en naturlig proces.
 3. Når vandet er nede i bunden af beholderen er hårdhedsgraden reduceret og vandet er nu blødt.
 4. Det blødgjorte vand ledes ud af blødgøringsanlægget og ud i boligens vandrør.

Når vandet fra dit vandværk passerer gennem blødgøringsanlægget, fjerner det fysisk kalken fra vandet gennem en ionbytningsproces.

I et AQA life blødgøringsanlæg er der to kolonner, hvor den ene kolonne overtager forsyningen af blødt vand, imens den anden kolonne regenereres.

Regenerationen indstiller sig selv i forhold til vandforbruget. Det blødgjorte vand strømmer vekselvist gennem begge kolonner. Den minimale stilstand, der opnås ved denne vekslende driftsform, sikrer en høj hygiejne.

Kalken fjernes ved, at vandet strømmer ned over ionbyttermassen, som kalken bindes til ved hjælp af en naturlig proces. Når vandet er nede i bunden af beholderen, er hårdhedsgraden reduceret, og det bløde vand ledes ud af blødgøringsanlægget og ud i boligens vandrør. Ionbytningsteknologien er anerkendt inden for vandbehandling og har været anvendt i industrien i mange år.

SANITABS til BWT blødgøringsanlæg | Salt til blødgøringsanlæg | bwtvand.dk

SANITABS abonnement

Slip for at tænke på bestilling af salt ved at tegne et SANITABS abonnement.

BWT AQA basic og AQA life blødgøringsanlæg | BWT blødgøringsanlæg | bwtvand.dk

Registrer anlæg

Registrer dit nye blødgøringsanlæg og få 2 års gratis tryghedsaftale.

Få svar på dine spørgsmål og hjælp til dit BWT anlæg | BWT blødgøringsanlæg | mit.bwt.dk

Service og support

På mit.bwt.dk kan du altid finde svar på dine spørgsmål og hjælp til dit BWT anlæg.

Simpel vedligeholdelse

Registrer dit BWT anlæg og få 2 års gratis service | BWT blødgøringsanlæg | mit.bwt.dkRegistrer dit BWT anlæg og få 2 års gratis service | BWT blødgøringsanlæg | mit.bwt.dk

Simpel vedligeholdelse Et blødgøringsanlæg fra BWT passer i høj grad sig selv. Når først anlægget er installeret af en autoriseret VVS’er, er anlægget let at vedligeholde. Anlægget bruger salt til at fjerne kalken fra vandet, og når anlægget ikke kan optage mere kalk, går en automatisk regenerering i gang.

Alt, du skal gøre, er at fylde salt på anlægget jævnligt. En simpel proces der er klaret på få minutter. Hvor tit du skal fylde salt på, afhænger af dit vandforbrug, men vi anbefaler, at du tjekker anlægget en gang om måneden. Du får besked i anlæggets display, hvis blødgøringsanlægget er løbet tør for salt.

Registrér dit blødgøringsanlæg og få udvidet garanti Alle kunder tilbydes to års gratis tryghedsaftale, så det ikke alene er slut med at bekymre sig om kalk, men også uforudsete udgifter ved anlægget. Med en Tryghed Plus aftale får du udvidet produktgaranti, fri service og gratis reservedele.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan ved jeg om et blødgøringsanlæg er godkendt til drikkevand?2018-11-12T14:14:24+02:00

Et blødgøringsanlæg skal i Danmark have enten dansk GDV, svensk SWWA, hollandsk KIWA eller et tysk DVGW-certifikat for at være godkendt til drikkevand. BWT’s anlæg til drikkevand har tysk DVGW-certifikat.

DVGW-ordningen er en høj standard med løbende kontrol for at sikre, at produkterne konstant lever op til kravene.

Se mere information om DVGW.

Hvad koster et blødgøringsanlæg?2018-11-12T14:17:28+02:00

BWT har blødgøringsanlæg i to størrelser alt efter husstandens behov. Et blødgøringsanlæg koster fra 12.000 kr. (ekskl. montering fra en VVS‘er) og har en månedlig udgift på cirka 100 kr. til salt og skyllevand.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved installation af blødgøringsanlæg?2017-10-26T08:58:40+02:00

Blødgøringsanlægget installeres bedst lige efter vandmåleren, hvor vandet kommer ind i huset. Du skal være opmærksom på, at der skal være et gulvafløb og en stikkontakt i nærheden af hvor blødgøringsanlægget installeres. Er du i tvivl om noget, så spørg VVS’eren til råds om anlægget kan installeres hos dig. Et blødgøringsanlæg skal installeres af en autoriseret VVS’er.

Støjer et blødgøringsanlæg?2017-10-26T08:58:43+02:00

Når blødgøringsanlægget regenererer, aktiveres en lille motor og nogle ventiler skifter stilling. Det støjer dog ikke, så man kan sagtens have anlægget stående i bryggers eller køkken.

Hvor ofte skal jeg fylde salt på anlægget?2018-09-13T15:58:11+02:00

Hvor ofte du skal fylde salt på afhænger af dit vandforbrug. Blødgøringsanlægget registrerer automatisk dit vandforbrug og regenerer kun, når der er behov. Vi anbefaler, at du løbende holder øje med saltbeholdningen, og at du som minimum tjekker en den gang om måneden. Anlægget giver besked i displayet, hvis det er løbet helt tør for salt og derfor ikke kan levere blødgjort vand længere.

Du kan beregne dit saltforbrug ud fra dit vandforbrug på: www.sanitabs.bwt.dk

Skal jeg bruge skyllemiddel ved kalkfrit vand?2018-11-12T15:03:59+02:00

Nej, du behøver ikke længere bruge skyllemiddel. Skyllemiddel anvendes til at neutralisere kalken ved tøjvask. Det bløde vand sørger for, at dit tøj og håndklæder forbliver bløde og lækre.

Kan jeg mærke forskel på huden og tøjet?2017-10-26T08:58:53+02:00

Tøjet bliver meget blødere uden kalkholdigt vand. Det er kalk i vandet, der gør tøjet stift efter vask. Du kan også mærke det på huden, da kalk lægger sig som en hinde på huden og gør det vanskeligere for fugtighedscreme at trænge ind. Efter et bad i blødt vand, optager din hud bedre din yndlingscreme, og hudens naturlige olier bibeholdes.

Kan jeg smage, at vandet er blødt?2018-11-12T15:13:39+02:00

Vandet vil blive blødere i smagen. Vi anbefaler, at vandets hårdhed justeres til omkring 6 hårdhedsgrader efter blødgøringen. Derved bibeholdes sunde mineraler og vandet smager dejligt – samtidig minimerer du også problemer med kalk.

Er det usundt at fjerne kalk fra vandet?2017-10-26T08:58:59+02:00

Så længe man primært fjerner kalk, er der ingen sundhedsrisici ved at fjerne det.  I f.eks. Vestjylland er vandet næsten uden kalk helt naturligt og i lande som Tyskland har man fjernet kalken fra vandet ved hjælp af blødgøring i mange år.

Vi anbefaler, at hårdheden i vandet efter blødgøringsanlægget justeres til omkring 6 hårdhedsgrader. Derved bibeholdes sunde mineraler i vandet og vandet smager dejligt – og samtidig minimerer du problemer med kalk.

Hvorfor anbefaler vi at bibeholde 6 hårdhedsgrader i det blødgjorte vand?2017-10-26T08:59:05+02:00

BWTs blødgøringsanlæg kan i princippet levere vand med 0 hårdhedsgrader, men vi anbefaler altid at anlægget indstilles til 6 hårdhedsgrader i det blødgjorte vandet pga. følgende årsager;

 • Meget blødt vand kan få en flad og kedelig smag pga. intet mineralindhold.
 • Det kan være svært at skylle sæbe af hænder, krop og tøjet i vaskemaskinen ved meget blødt vand.
 • Har du gamle jernrør i dit hus, kan der være risiko for tæringer ved mindre end 6 hårdhedsgrader i det blødgjorte vand.

Vand med 6 hårdhedsgrader betegnes som ”blødt” vand. Du vil opleve en betydelig minimering af kalkaflejringer, mindre forbrug af sæbe og shampoo samt væsentligt forlængede levetider på husholdningsapparater mm.

I Danmark måles vandets kalkindhold i tyske hårdhedsgrader (°dH), som opdeles i niveauer efter, hvor hårdt vandet er;

Meget blødt:< 4 °dH
Blødt:4 – 8 °dH
Middelhårdt:8 – 12 °dH
Temmelig hårdt:12 – 18 °dH
Hårdt:18 – 24 °dH
Meget hårdt:24 – 30 °dH
Særdeles hårdt:> 30 °dH
Hvad betyder et blødgøringsanlæg for rengøringen i mit hjem?2017-10-26T08:59:06+02:00

Med et blødgøringsanlæg fra BWT, vil du, efter anbefalingerne have 6 hårdhedsgrader tilbage i dit vand – du vil have ”blødt” vand. Omfanget af afkalkning vil dermed være reduceret til et absolut minimum. Der vil stadig kunne ses aflejringer efter længere perioder uden rengøring, men det vil være væsentligt nemmere at holde nede uden skrappe rengøringsmidler og timevis af arbejde.

Bestil gratis og uforpligtende tilbud

Bliv kontaktet af en VVS-installatør nær dig