Lejlighed

BWT vand

Silkeblødt vand til glæde for alle beboere

Du kan godt få BWT vand i din lejlighed

Hvis du bor i leje-, ejer- eller andelslejlighed, kan du også få glæde af kalkfrit vand. Dog er det som regel ikke muligt at få et lille blødgøringsanlæg kun til én lejlighed. I stedet installeres et større anlæg, som leverer kalkfrit vand til alle lejligheder i hele ejendommen. Det betyder, at det ikke kun er dig, men alle beboerne  i ejendommen der vil kunne nyde kalkfrit vand.

En af de primære fordele ved kalkfrit vand er, at du kommer til at spare penge på varmebudgettet. Energiforbruget i ejendommen vil nemlig falde, til glæde for alle.

Kalken minimeres, og du kan nøjes med en mild rengøring.

Blødt vand i din vaskemaskine og vandvarmer, giver energibesparelser.

Håndklæder og sengetøj holdes bløde og lækre – helt uden skyllemiddel.

Sådan får du et kalkfrit hjem, hvis du bor i lejlighed

I de fleste lejlighedskomplekser findes beboerdemokrati. Det betyder at du, som beboer, har indflydelse på forhold omkring ejendommens vedligeholdelse, fornyelse og forbedringer.  Det betyder at du kan henvende dig til bestyrelsen med et forslag om at få kalkfrit vand i ejendommen.

Nedenfor kan du få et overblik hvad du skal, alt efter hvilken type af beboer du er.

Når du har kalkfrit vand, slipper du for at afkalke kaffemaskinen og elkedlen.

Når hår og hud ikke udsættes for kalk fra vandet, vil det føles meget blødere.

Med kalkfrit vand kan du halvere dit forbrug af rengøringsmidler og vaskepulver.

Er du lejer i en boligforening – både privat og almen

Da blødgøringsanlægget kommer til at gælde for hele ejendommen, skal du som lejer henvende dig til bestyrelsen i din afdeling med forslaget om kalkfrit vand.
Hvert år indkaldes beboerne i en boligafdeling til beboermøde, hvor alle vigtige beslutninger vedrørende afdelingens drift behandles og vedtages. Det er på afdelingsmødet, at beboerne beslutter, hvilke arbejder og aktiviteter, der skal sættes i værk i det kommende år. Det er hér, at blødgøringsanlæg for kalkfrit vand skal være på dagsordenen.

Ejer du selv lejligheden – både andels- og ejerforening

Bor du i andels- eller ejerlejlighed, skal du typisk henvende dig til andels- eller ejerforeningens bestyrelse med forslaget om kalkfrit vand, som herefter kan tages op til afstemning på beboermødet.

Hør om sæbeforbrug og bløde håndklæder med BWT vand i huset.

Hør om fordelene ved fliser og klinker med BWT vand.

Vi sagde farvel til kalken

”Efter vi fik installeret et blødgøringsanlæg fra BWT, har vi kunnet lægge kalkfjerner og skuresvampe fra os, for nu kan vi jo bare rengøre badeværelset med en blød klud, og bagefter er der intet at se.

Ingen gråhvide skjolder eller aflejringer. Og tøjet har fået sine skarpe farver og blødhed igen. Jeg kan slet ikke forstå, at vi har kunnet leve uden. Det er vildt lækkert.”

Marie-Louise Baes, indehaver af et AQA basic